• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Grynkorv 1

Ingredienser
  

  • 1 kg korngryn
  • 1 liter vatten
  • 3 kg fläskfärs
  • 3 stora gula lökar
  • 1,2 dl salt
  • 1 msk kryddpeppar
  • grovt salt

Till kokning

  • vatten
  • salt
  • 4-5 lagerblad
  • 1 lök i klyftor
  • 6-8 svartpepparkorn
  • 6-8 kryddpepparkorn
  • 1-2 morötter (slantade)

Instruktioner

  • Blötlägg korngrynen i vattnet över natten.
  • Blanda dem med fläskfärsen och mal, eller mixa, även löken.
  • Salta och peppra och arbeta smeten väl.
  • Stek ett smakprov.
  • Stoppa smeten i fjälster ganska löst. Bind om ändarna.
  • Varva korvarna med grovt salt i en bunke över natten.
  • Skölj av dem, förpacka och frys in. Hållbara i 3-4 månader.
  • Tina korvarna över natten i kylskåp.
  • Lägg dem i vatten tillsammans med grönsakerna och kryddorna och sjud dem i 30-40 minuter utan lock.
  • Servera med potatismos eller rotmos och grovkornig senap.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!