• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Bräckkorv

Ingredienser
  

  • 1000 g nötkött
  • 1000 g magert fläskkött
  • 1000 g späck från gris
  • 1000 g kokt kall potatis
  • 300 ml kokt kall röd mjölk
  • 300 ml rött vin
  • 60 g salt
  • 1 tsk vitpeppar (nymald)

Till ingnidning

  • 3 msk salt
  • 2 msk socker
  • 1 tsk salpeter

Instruktioner

  • Kör nötkött och fläskkött och mjölk i en mixer till en slät smet.
  • Tillsätt späck, potatis och vin under gång.
  • Tillsätt övriga ingredienser och mixa noga.
  • Stoppa i krokfjälster och knyt av lagom längd på korvarna med hushållssnöre.
  • Gnid in korvarna med salt/socker/salpeter- blandningen och låt ligga täckt i kylen över natten.
  • Rök korvarna varmt till en innertemp på 71°C och kyl snabbt ner dem till ca 8°C.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!