• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
egen korv chorizo

Spansk Chorizo

God chorizo från grunden!
Kök Spanskt
Portioner 2 kg

Ingredienser
  

  • 1000 g fläskbog
  • 1000 g fläsksida (8 mm)
  • 100 g vatten (iskallt)
  • 38 g salt
  • 8 g svartpeppar (mald)
  • 16 g chillipulver
  • 30 g paprikaflingor
  • 6 g oregano
  • 20 g pimenton de la Vera
  • 6 g vitlökspulver

Instruktioner

  • Lägg fjälster i blöt i max ljummet vatten 1 timme innan.
  • Mal kött och späck (halvfruset). Se även till att ha alla blandbunkar och de delar som kommer i kontakt med kött och smet är iskalla, så lägg dem i frysen ett par timmar innan du börjar.
  • Blanda alla kryddor och blanda dem med det malda köttet.
  • Dra på fjälstret på korvstopparen och börja stoppa.
  • När du är klar, snurra upp i lagom längd. Nyp och snurra, mät upp två längder och snurra igen. Alltså är det varannan längd som snurras
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!