• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Luganega / luganeghe

Kök Italienskt

Ingredienser
  

  • 2250 g magert fläskkött
  • 450 g späck från gris
  • 1 tsk muskotnöt (mald)
  • 1 tsk korianderfrön (malda)
  • 2 msk citronskal (rivet)
  • 2 msk apelsinskal (rivet)
  • 2 msk svartpeppar (nymald)
  • 2 vitlöksklyftor (fint hackade)
  • 16 g salt
  • 2 dl torr vermouth

Instruktioner

  • Mal kött och späck fint (3 mm hålskiva).
  • Blanda övriga ingredienser med det malda köttet och späcket och blanda väl i 10-15 min.
  • Fyll smeten i krokfjälster. Gör korvarna 20-25 cm långa och knyt i bägge ändar så det blir enskilda korvar.
  • Låt korvarna torka svalt i några timmar.
  • Kyl korvarna och använd färska inom 2-3 dagar eller frys dem. Vid frysning intensifieras citrussmakerna vilket gör att korven kan smaka mycket citrus därför smakar den bäst färsk.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!