• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Het Italiensk korv

Kök Italienskt

Ingredienser
  

  • 1500 g fläskkarré
  • 1500 g magert nötkött
  • 14 vitlöksklyftor (pressade)
  • 1,5 tsk cayennepeppar (eller annat starkt chilipulver)
  • 1,5 tsk fänkålsfrön (malda)
  • 0,75 tsk timjan
  • 6 lagerblad (stötta till pulver)
  • 2 tsk svartpeppar (nymald)
  • 0,75 tsk muskotnöt (mald)
  • 37 g salt

Instruktioner

  • Mal kött grovt (8 mm hålskiva) Blanda med övriga ingredienser.
  • Mal en gång till, denna gång medium (4-5 mm hålskiva).
  • Fyll smeten i 28/30 mm grisfjälster och forma korvarna ca 20 cm långa.
  • Rök med t.ex. alspån vid 60°C till korvarna får fin färg.
  • Höj tempen i röken till 77°C och rök korvarna till en innertemp på 68°C.
  • Korven har en rejäl hetta från chili och passar bra på pizza t.ex. eller i olika grytor.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!