• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Vitlökskorv från Paris

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 3000 g fläskkarré
  • 36 g salt
  • 33 g vitlök (pressad)
  • 12 g nitritsalt
  • 5 g druvsocker
  • 2 g vitpeppar (nymald)
  • 2 g muskotnöt (mald)

Instruktioner

  • Mal köttet grovt (8-10mm).
  • Blanda med övriga ingredienser och stoppa i 50mmØ fjälster.
  • Forma korvarna ca 15-20cm långa och stick lite hål med en nål.
  • Häng korvarna vid en temp på ca 30°C i ett par tre timmar så fermenteringen kommer igång. Druvsockret bl.a. förvandlas till mjölksyra som ger korven en godare smak.
  • Pochera korvarna i 80°C-igt vatten till en innertemp av ca 70°C.
  • Kyl korvarna snabbt till rumstemp med kallt vatten. Doppa ev korvarna ca 1 min i kokande vatten om skinnet är löst.
  • Häng sedan korvarna i rumstemp över natten för att utveckla smakerna.
  • Kyl innan servering.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!