• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisson à l’ail

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 2250 g fläskkött
  • 750 g späck från gris
  • 23 g Herbes de Provence ((finns att köpa färdigblandad))
  • 7 g cayennepeppar (mald)
  • 7 g muskotnöt (mald)
  • 10 g svartpeppar (nymald)
  • 70 ml cognac
  • 10 vitlöksklyftor (finhackade)
  • 60 g nitritsalt
  • Acidofilusextrakt*

*Sila av och tag vara på den tunna vätskan av 5 dl Acidofilus. Gör färskost på resten.

Instruktioner

  • Mal kött och späck grovt (8-10 mm hålskiva).
  • Blanda med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
  • Stoppa smeten i krokfjälster och knyt av korvar á 30 cm längd.
  • Häng korvarna varmt i ca 2 dygn.
  • Häng sedan korvarna svalt och luftigt vid ca 15°C i ca 6 månader.
  • Det kommer att bildas ett vitt lager på korvarna vilket är normalt och är en del i processen när korvarna fermenteras och mognar.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!