• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisses de Strasbourg

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 1710 g nötkött
  • 1290 g färskt sidfläsk utan svål
  • 1700 g krossad is
  • 60 g nitritsalt
  • 6 g vitpeppar (nymald)
  • 1,5 g muskotblomma (mald)
  • 3 g kryddpeppar (nymald)
  • ev röd livsmedelsfärg

Instruktioner

  • Mal allt kött fint (2-3 mm hålskiva).
  • Lägg det malda köttet i en hushållsassistent med knivar, tillsammans med iskrosset och kör smeten slät.
  • Tillsätt övriga ingredienser och pulsa in kryddor och salt.
  • Tillsätt färg nu om du vill, enligt färgtillverkarens rekommendationer.
  • Stoppa smeten i fårfjälster ca 20-25 mm Ø. Knyt av korvar á 12-15 cm längd.
  • Lägg korvarna i kokande vatten och låt temperaturen sjunka till ca 80°C.
  • Sjud korvarna vid denna temp ca 20 minuter.
  • Kyl korvarna i isbad eller under rinnande, kallt vatten.
  • Stek eller grilla korvarna sakta.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!