• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisses au vin blanc

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 2000 g fläskkött
  • 1000 g späck från gris
  • 40 g tryffel eller tryffelolja efter smak
  • 5 dl vitt fruktigt vin
  • 55 g salt
  • 15 g vitpeppar (nymald)

Instruktioner

  • Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva).
  •  Lös kryddor och salt i vinet.
  • Då tryffel är dyrt, kan det vara idé att smaksätta med tryffelolja i stället. Du får prova dig fram till lämplig mängd.
  • Blanda det kryddade vinet med det malda köttet och arbeta ihop smeten noga ca 15 minuter.
  • Stoppa smeten i fårfjälster ca 25 mm Ø och knyt av korvar á 10 cm längd.
  • Vid tillagning lägger du korven i en stekpanna och täcker korven med vatten.
  • Låt vattnet dunsta bort och låt därefter korvarna få lite färg när de steks i pannan.
  • Lägg i en klick smör när vattnet precis dunstat.
  • Servera med goda franska tillbehör.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!