• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisse sèche ou saucisson de campagne

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 2000 g fläskkött
  • 1000 g späck från gris
  • 10 g socker
  • 10 g Quatre épiches – fyra kryddor *
  • 10 g salpeter
  • 60 g salt
  • 10 g svartpeppar (nymald)
  • 10 g paprikapulver (mild)

* du kan göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära (mald)
  • 2 tsk muskotnöt (mald)

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal kött och späck grovt (8 mm hålskiva).
  • Blanda med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
  • Stoppa i krokfjälster och knyt som falukorvsringar.
  • Häng att torka svalt och luftigt tills korven känns fast.
  • Efter torkning förvaras korven inslagen i duk eller papper, i ett svalt utrymme. Lägger du korven i plastpåse, möglar den.
  • Skiva och njut.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!