• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisse française

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 2250 g fläskkött
  • 750 g färskt sidfläsk utan svål
  • 5 vitlöksklyftor (pressade)
  • 54 g salt
  • 10 g svartpeppar (nymald)
  • 1 tsk Quatre épiche – fyra kryddor*
  • 3 msk cognac
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver (mild)

* du kan göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorv
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära (mald)
  • 2 tsk muskotnöt (riven)

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal allt kött medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Blanda det malda köttet med övriga ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 min.
  • Stoppa smeten i fårfjälster ca 25 mm Ø. Snurra tarmen var 3-4 cm (se bild) och knyt sedan i änden.
  • Stek eller grilla sakta och servera med franska tillbehör.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!