• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisse farçie

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 1000 g lammkött
  • 1000 g lever
  • 1000 g hjärta
  • 60 g salt
  • 2 msk paprikapulver (mild)
  • 2 msk spiskummin (mald)
  • 2 msk korianderfrön (malda)
  • 3 gula lökar (finhackade)
  • 6 vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 msk vinäger
  • 3 ägg

Instruktioner

  • Mal kött, lever och hjärta medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Blanda alla kryddor samt salt med vinäger.
  • Blanda lök, vitlök och kryddblandningen med det malda köttet och arbeta ihop noga.
  • Täck bunken med plastfilm och ställ kallt ca 1 timma.
  • Blanda ner äggen i smeten och blanda noga.
  • Fyll i fårfjälster ca 25 mm Ø och knyt av korvar á 15 cm längd.
  • Lägg korvarna i kokande, lättsaltat vatten och sjud dem vid 80-90°C ca 30 min.
  • Skär i bitar och servera med goda tillbehör.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!