• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisse de Toulouse 3

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 2200 g fläskkött
  • 800 g färskt sidfläsk utan svål
  • 60 g salt
  • 9 g svartpeppar (nymald)
  • 30 g socker
  • 1 tsk Quatre épiche – fyra kryddor *
  • 1 tsk herbes de provance
  • 3 vitlöksklyftor (pressade)

* du kan göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära (mald)
  • 2 tsk muskotnöt (riven)

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiche: Stöt svartpeppar och kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal allt kött medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Blanda det malda köttet med övriga ingredienser och arbeta ihop smeten väl ca 15 min.
  • Täck bunken med plastfilm eller lock och ställ kallt över natten så smakerna får mogna.
  • Stoppa smeten i svinfjälster 28-30 mm Ø. Knyt av korvar á 15-20 cm eller gör en snurra.
  • Stek eller grilla sakta och servera med franska tillbehör.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!