• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saucisse de morteau

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 1400 g fläskkött (magert)
  • 900 g färskt sidfläsk utan svål
  • 900 g späck från gris
  • 8 g svartpeppar (nymald)
  • 18 g nitritsalt
  • 3 g Quatre épiches – fyra kryddor*
  • 3 g spiskummin (mald)
  • 3 g scharlottenlök (finhackad)
  • 1 g vitlök (pressad)

* Du kan enkelt göra egen

  • 5 tsk svartpepparkorn
  • 1 tsk hela kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära (mald)
  • 2 tsk muskotnöt (riven)

Instruktioner

  • Om du gör egen Quatre épiches: Stöt svartpeppar kryddnejlika i mortel och blanda med de malda kryddorna.
  • Mal fläskkött och sidfläsk medelgrovt (5-6 mm hålskiva).
  • Mal späcket något finare (3-4 mm hålskiva).
  • Blanda alla ingredienser och arbeta smeten väl ca 15 minuter.
  • Låt smeten stå övertäckt i kylen ca 24 timmar så smakerna hinner utvecklas.
  • Stoppa smeten i krokfjälster eller fjäster ca 56-60 mm Ø. Knyt av korvar á 15 cm längd.
  • Rök korvarna svalt 10-12 timmar.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!