Skär fläskköttet och hälften av sidfläsket i små bitar, ca 2×2 cm.
Blanda med alla kryddor och salt samt salpeter.
Ställ köttet med kryddorna över natten i kylen.
Skär resterande sidfläsk i kuber 3×3 mm eller mal fint (3-5 mm hålskiva).
Blanchera (sjud i kokande vatten) det tärnade sidfläsket i vatten ca 3 minuter.
Sila bort vattnet och lägg sidfläsket på hushållspapper för att torka och svalna.
Mal det kött som stått i kylen med kryddorna över natten, fint (3 mm hålskiva).
Lägg detta malda kött i en hushållsassistent med knivar tillsammans med den nästan frusna mjölken. Pulsera ihop till en slät smet.
Lägg över i en annan bunke och blanda i sidfläsket som du blancherade. Se till att blanda noga utan att värma upp smeten.
Kyl igen om du vill.
Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 28-30 mm Ø. Knyt av korvar á 10-12 cm längd.
Lägg korvarna i en kastrull med kallt vatten.
Låt tempen stiga till 80-85°C och sänk så inte den stiger mer.
Sjud korvarna ca 20 minuter.
Lägg därefter korvarna i isbad och kyl dem snabbt till ca 4°C.
Om du inte fryser korven bör du äta upp dem inom en vecka.
Vid tillagning lägger du korvarna i en stek panna med kallt vatten så det precis täcker. Sjud utan att koka i 10 minuter under lock.
Servera med varm potatissallad och surkål eller som du själv tycker är gott till.