• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Boudin Blanc

Kök Franskt

Ingredienser
  

  • 7,2 dl mjölk
  • 680 g fläskkött
  • 225 g späck från gris
  • 30 g salt
  • 3 g vitpeppar (nymald)
  • 1 g muskotnöt (mald)
  • 2 g socker
  • 1 ägg
  • 4 äggvitor
  • 20 g portvin (vitt)
  • 20 g maizena

Smaksättning av mjölken

  • 50 g gul lök (fint skivad)
  • 40 g morot (fint skivad)
  • 0,5 lagerblad
  • 1 timjankvist (inte allt för stor)
  • 0,5 vanlijstång (skrapet från denna)
  • 5 g Karljohansvamp (torkad)

Instruktioner

  • Häll ca 5 dl av mjölken i en kastrull och tillsätt grönsaker och kryddor för smaksättningen av mjölken.
  • Koka upp och sänk därefter värmen och låt det sjuda ca 20 min.
  • Sila av och spara mjölken.
  • Fyll på med resterande mjölk så det blir ca 4,8 dl.
  • Lös salt, socker och kryddor i mjölken och blanda i portvinet.
  • Mal det väl kylda köttet fint (3 mm hålskiva).
  • Lägg det malda köttet, ägg och äggvitor i en hushållsassistent med knivar. Pulskör till du får en slät mix.
  • Tillsätt mjölkblandningen och pulsa in den i smeten.
  • Tillsätt maizenamjölet och pulskör in det till det blandats väl.
  • Håll smeten ordentligt kall.
  • Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 30-32 mm Ø. Knyt av korvar á 15-18 cm längd.
  • Vid tillagning läggs korven i lättsaltat vatten som håller ca 90°C.
  • Tillsätt gärna kryddorna och grönsakerna från mjölkkoket i kokvattnet.
  • Låt temperaturen sjunka till ca 80°C och låt korvarna sjuda ca 15-20 minuter.
  • Ät antingen varma med tillbehör eller kalla som de är på gott bröd med lite god senap.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!