Häll ca 5 dl av mjölken i en kastrull och tillsätt grönsaker och kryddor för smaksättningen av mjölken.
Koka upp och sänk därefter värmen och låt det sjuda ca 20 min.
Sila av och spara mjölken.
Fyll på med resterande mjölk så det blir ca 4,8 dl.
Lös salt, socker och kryddor i mjölken och blanda i portvinet.
Mal det väl kylda köttet fint (3 mm hålskiva).
Lägg det malda köttet, ägg och äggvitor i en hushållsassistent med knivar. Pulskör till du får en slät mix.
Tillsätt mjölkblandningen och pulsa in den i smeten.
Tillsätt maizenamjölet och pulskör in det till det blandats väl.
Håll smeten ordentligt kall.
Stoppa smeten löst i svinfjälster ca 30-32 mm Ø. Knyt av korvar á 15-18 cm längd.
Vid tillagning läggs korven i lättsaltat vatten som håller ca 90°C.
Tillsätt gärna kryddorna och grönsakerna från mjölkkoket i kokvattnet.
Låt temperaturen sjunka till ca 80°C och låt korvarna sjuda ca 15-20 minuter.
Ät antingen varma med tillbehör eller kalla som de är på gott bröd med lite god senap.