• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Saveloy

Kök Engelskt

Ingredienser
  

  • 1300 g nötkött
  • 1300 g fläskkött
  • 600 g späck från gris
  • 1000 g ströbröd (lätt uppblött och vägt efter detta)
  • 65 g salt
  • 27 g vitpeppar (nymald)
  • 1,5 g ingefära (torkad och mald)
  • 1 g muskotblomma (mald)
  • 1 g kanel (mald)

Instruktioner

  • Mal kött och späck fint.
  • Tillsätt övriga ingredienser och stoppa i får- eller grisfjälster cirka 25-28 mm Ø. Forma korvarna ca 10-12 cm långa.
  • Rök korvarna i någon timma med fuktig rök.
  • Sjud sedan korven vid 80° C i 15 minuter.
  • I England tillsätter man röd färg i detta vatten för att korven skall få en fin färg nästan som dansk pølse.
  • Vid servering Sjuds korven varm i 80°C god buljong.
  • Serveras traditionellt i södra England med pommes frites i ”Fish ´n´ chips” –shopen även kallad ”Chip-shop”.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!