• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Medvurst

Kök Svenskt
Portioner 3 kg

Ingredienser
  

  • 810 g nötkött
  • 1350 g fläskkött
  • 840 g späck från gris
  • 50 ml brännvin
  • 1 tsk vitpeppar (nymald)
  • 1 tsk ingefära (mald)

Instruktioner

  • Mal kött och späck medelgrovt (3-5mm hålskiva).
  • Blanda med övriga ingredienser och stoppa i krokfjälster (säljs oftast kring jul och påsk i många affärer, annars tar de säkert hem på beställning).
  • Knyt av lämpliga längder och gnid in korvarna med fint salt.
  • Innan korvarna röks läggs de i en saltlake i 3 dygn. Det skall vara så mycket salt att ett helt, rått ägg flyter i laken.
  • Efter tre dygn i laken tas korvarna upp och torkas innan de hängs i röken.
  • Rök korven kallt, gärna med eneris för god smak. Tiden i röken beror på värme men en stadig kall (upp till 30°C) rök bör korven vara klar efter 12 tim. Annars rök längre till önskad smak.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!