• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)

Ramslökskorv

Färskkorv smaksatt med ramslök.
Total tid 1 timme
Kök Svenskt
Portioner 1.1 kg

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 1 kg färs, halvfrusen (fetthalt minst 20%)
  • 18 g salt
  • 3 g Mästers baskrydda
  • 0,6 g svartpeppar (mortlad)
  • 40 g potatismjöl
  • 120 g vatten (kallt)
  • 3 g ramslök, torkad ((eller 10 g färsk, hackad))

Korvskinn

  • 10 m fårfjälster 20/22 (hela påsen går ej åt)

Instruktioner

  • Ta fram fjälstret och skölj av allt salt.
    Lägg fjälstret i ljummet vatten (max 37°C) i cirka 1h. Byt gärna vattnet ett par gånger under tiden.
  • Mal kött och fett (eller använd färdigmald färs).
  • Blanda den malda färsen tillsammans med övriga ingredienser i ingredienslistan enligt den ordning de står.
    Tillsätt vattnet lite i taget.
  • Blanda tills färsen känns ordentligt klibbig.
  • Trä nu upp det uppblötta fjälstret på korvstopparens korvhorn.
    Var försiktig så att det ej går hål i fjälstret.
  • Packa korvsmeten hårt i korvstopparens behållare och börja stoppa din korv.
    Uppstår det luftbubblor innanför korvskinnet under stoppningens gång kan du enkelt punktera dessa före tillagning, med en nål eller korvpicklare.
  • När du stoppat all smet knyter du fjälstrets ändar och snurrar korven i lagom längder.
  • Stek/grilla/koka korven försiktigt så att skinnet ej spricker. När korven nått en innertemperatur på 76°C är den färdig att äta.
  • Lycka till!
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!