Ta fram fjälstret och skölj av allt salt.Lägg fjälstret i ljummet vatten (max 37°C) i cirka 1h. Byt gärna vattnet ett par gånger under tiden.
Mal kött och fett (eller använd färdigmald färs).
Blanda den malda färsen tillsammans med övriga ingredienser i ingredienslistan enligt den ordning de står.Tillsätt vattnet lite i taget.
Blanda tills färsen känns ordentligt klibbig.
Trä nu upp det uppblötta fjälstret på korvstopparens korvhorn. Var försiktig så att det ej går hål i fjälstret.
Packa korvsmeten hårt i korvstopparens behållare och börja stoppa din korv.Uppstår det luftbubblor innanför korvskinnet under stoppningens gång kan du enkelt punktera dessa före tillagning, med en nål eller korvpicklare.
När du stoppat all smet knyter du fjälstrets ändar och snurrar korven i lagom längder.
Stek/grilla/koka korven försiktigt så att skinnet ej spricker. När korven nått en innertemperatur på 76°C är den färdig att äta.