• Kunden i centrum
  • Snabba leveranser
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
egen korv med parmesan och oliver

Parmesan- och olivkorv

Recept på smarrig parmesan- och olivkorv. En riktigt god korv vi har gjort här på skafferikontoret!
Portioner 20 korvar

Ingredienser
  

  • 900 g fläskkarré
  • 1100 g fläsksida
  • 100 g vatten (iskallt)
  • 38 g havssalt
  • 8 g svartpeppar (krossad)
  • 80 g soltorkade tomater
  • 80 g parmesan (tärnad 5 – 8 mm)
  • 12 g bladpersilja (hackad färsk)
  • 6 g basilika (hackad färsk)
  • 80 g oliver (Calamata) (hackade)
  • 6 g vitlökspulver

Korvskinn

  • Fårfjälster 26/28

Instruktioner

  • Lägg fjälster i blöt i max ljummet vatten 1 timme innan. Mal karré och fläsksida (halvfruset).
  • Se även till att alla blandbunkar och de delar som kommer i kontakt med kött och smet är iskalla, så lägg dem gärna i frysen ett par timmar innan du börjar.
    Korvsmetsingredienser parmesan oliver persilja basilika
  • Blanda alla kryddor med det malda köttet. Tillsätt spädning.
    blandbunke med korvsmetsingredienser under bearbetning
  • Dra på fjälstret på korvstopparen och börja stoppa.
  • När allt är stoppat, snurra upp i lagom längd. Nyp och snurra, mät upp två längder och snurra igen. Alltså varannan längd snurras.
Naturfjälster Korvstoppare Bunkar Lundgrens Skafferi
@lundgrensskafferi @lundgrensskafferi

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!