Utforska Skafferiets recept på falukorv-nuggets – en svensk tolkning av den klassiska favoriten från USA.
Genom att kombinera den välbekanta smaken av falukorv med den krispiga konsistensen från nuggets har vi skapat en matupplevelse som tilltalar både unga och gamla!
Förberedelserna är enkla och friteringen kan enkelt utföras i en vanlig, tjockbottnad kastrull – du behöver alltså inte ha tillgång till en fritös.
Vågar du utforska denna spännande variant av en älskad favorit?
(Vill du göra falukorven själv hittar du recept på det här!)
Falukorv-nuggets
Man kan göra mycket med falukorv! Varför inte testa falukorv-nuggets. Enkelt, snabbt och gott.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt ägg och vatten och vispa ihop till en slät smet.
Låt smeten stå och svälla i ca 10 minuter.
Pannering
Tag den färdigstekta falukorven och torka bort fett och vätska, så den känns torr.
Vänd sedan falukorven i maizena innan du doppar den i frityrsmeten. Vänd därefter i panko.
Fritering
Hetta försiktigt upp oljan till 160°C i en vid kastrull. Ha ett lock nära till hands att lägga täcka kastrullen med om olyckan skulle vara framme. (Tänk på att ALDRIG hälla vatten på het olja!)
Fritera falukorv-nuggetsen tills de är gyllenbruna och låt därefter rinna av på hushållspapper.