• Fri frakt över 700 kr (gäller Sverige)
  • I branchen sedan 1902
  • Högsta kreditvärdighet (AAA)
  • Alltid kunden i centrum

Leverera till

Produkter

Startkultur

Vid tillverkning av lufttorkad/fermenterad korv/kött handlar det om att konservera livsmedlet genom att på ett säkert sätt sänka halten tillgängligt vatten till en nivå där få skadliga mikroorganismer kan överleva. Man vill uppnå en låg vattenhalt så snabbt som möjligt inuti korven/köttet, och i väntan på detta är mjölksyrabakterierna (via startkulturen) det viktigaste skyddet mot oönskade bakterier.

Startkulturen behöver “mat” för att kunna utföra sitt arbete. Man matar då startkulturen med druvsocker (dextros).

Titta i ditt recept vilken startkultur som rekommenderas. Vi har både snabba och långsamma kulturer.

I tabellen (under bilder på varje produkt) kan du se varje startkulturs egenskaper.

8 produkter

  • M-Culture FA Edelsalami-100 påse med 20 g

    123,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Culture SA 28-100 påse med 20 g

    71,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • Dextros

    99,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Cultre FA 38-100 påse med 20 g

    89,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Culture FA 103 SSP-100 påse med 20 g

    74,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Culture FA 52-100 påse med 25 g

    89,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Culture RS 38 – 2100 påse med 20 g

    123,00 kr

    I lager

    Köp direkt
  • M-Culture SA 22-100 påse med 20 g

    96,00 kr

    I lager

    Köp direkt

Ja tack! Skicka mig gärna nyhetsbrev med recept, tips och erbjudanden!