Tillbaka till översikten

Havtornssalami

Recept på god havtornssalami gjord med våra lufttorkningspåsar. Här är ett smidigt och enkelt recept för att göra egen salami hemma.

Havtornssalami gjord med våra lufttorkningspåsar.

ingredienser

800 gram fläskkarré
200 gram späck
3 gram havtorn
2 gram enbär
28 gram nitritsalt
2 gram dextros
0,5 dl rödvin, medelfylligt

 

gör så här

Mal kött och späck med en 6-8 mm hålskiva.

Blanda alla kryddor och kör i en mixer. Det går att hoppa över havtorn om man inte har det.

Blanda kryddorna med korvsmeten.

Fyll påsarna med korvsmeten. Väg och skriv datum.

Låt salamin hänga dragfritt i rumstemperatur 2 dagar så att fermenteringsprocessen startar. Därefter ska salamin in i kylen i ca 5-6 veckor.
Tänk på att lägga den på ett galler om du inte kan hänga upp den. Om korven ligger direkt mot en slät yta, släpper inte påsen ut någon fukt på den sidan.

Receptet innehåller inte någon startkultur, men om man vill ha det så går det ju bra att tillsätta.

Scrolla längst ner så ser du våra varor som ingår i receptet

Produkter som ingår i receptet

  • Läs mer

    Gourmetpåse skinn Ø50/500 mm för lufttorkning av korv

    Från 99,00 kr
    Läs mer
  • Läs mer

    Nitritsalt

    Från 99,00 kr
    Läs mer
  • Läs mer
    Rosalin dextros, påse med 1kg

    Rosalin dextros, påse med 1kg

    99,00 kr
    Läs mer
  • Läs mer
    Startkultur LS-25, påse med 25g

    Startkultur LS-25, påse med 25g

    Från 99,00 kr
    Läs mer