Tillbaka till översikten

Coppa

Coppa gjord med våra lufttorkningspåsar.

Coppa gjord med våra lufttorkningspåsar.

 

ingredienser

1 kg Fläskkarré
28 gram nitritsalt
2 gram dextros
2 gram grovmalen svartpeppar

 

Rub till lufttorkning:

Alt 1: 1,5 tsk rökt paprika
1 tsk chipotlepulver
1 tsk granulerad vitlök

Alt 2: 1,5 tsk grovt krossade fänkålsfrön
1 tsk granulerad vitlök
0,5 tsk grovmalen svartpeppar

 

gör så här

Putsa karrén från löst utstickande bitar och bind upp.

Rubba in saltblandningen och packa karrén i en vakuumpåse och lägg in i kylen 7-10 dagar.

Efter 7-10 dagar tar man ur karrén och sköljer av i kallt vatten.

Torka den torr, applicera rub (inte alltför tjockt) och i packa i lufttorkningspåse.

Väg av den och skriv datum. Lägg på galler i kylskåp, helst 3-5 grader.

 

Efter en viktavgång på 35-40% är den klar, men ska helst ligga någon vecka packad i vakuumpåse för att fördela fukten i köttet.

Scrolla längst ner så ser du våra varor som ingår i receptet