Priser i: 

Här är recept testade med våra produkter.


Havtornssalami gjord med våra lufttorkningspåsar.


* 800 gram fläskkarré
* 200 gram späck

* 3 gram havtorn
* 2 gram enbär
* 28 gram nitritsalt
* 2 gram dextros
* 0,5 dl rödvin, medelfylligt

 
Mal kött och späck med en 6-8 mm hålskiva. 

Blanda alla kryddor och kör i en mixer. Det går att hoppa över havtorn om man inte har det.

Blanda kryddorna med korvsmeten.

Fyll påsarna med korvsmeten. Väg och skriv datum.

Låt salamin hänga dragfritt i rumstemperatur 2 dagar så att fermenteringsprocessen startar. Därefter ska salamin in i kylen i ca 5-6 veckor.
Tänk på att lägga den på ett galler om du inte kan hänga upp den. Om korven ligger direkt mot en slät yta, släpper inte påsen ut någon fukt på den sidan.